Kulturno-historijsko nasljeđe kao faktor u pomirenju

Kulturno-historijsko nasljeđe kao faktor u pomirenju

U sklopu projekta Povjerenje, odgovornost, razumijevanje za budućnost u nedjelju je održan Trening pod nazivom Kulturno-historijsko nasljeđe kao faktor u pomirenju, u organizaciji Inicijative građanki/na Mostar.

Trening se sastojao od dva dijela. Prvi dio je obuhvatao posjetu kulturno-historijiskim znamenitostima Mostra, a drugi dio je obuhvatao održavanje forum teatra na temu različitosti koje živimo. Učesnice edukacije bile su žene različitih životnih dobi iz tri lokalne zajednice Nevesinje, Široki Brijeg i Mostar, saopćili su organizatori. Aktivnostima u sklopu projekta Pro Budućnost želimo promovirati pomirenje i povjerenje u našim lokalnim zajednicama. Kao vrlo važan segment očuvanja mira jeste ponovno spajanje i upućivanje ljudi jednih na druge.


PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.
Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV), navodi se u saopćenju.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *