Inicijativa građanki/na Mostar u Nevesinju započela projekat PRO-Budućnost

Inicijativa građanki/na Mostar u Nevesinju započela projekat PRO-Budućnost

Inicijativa građanki/na Mostar, podržana od  strane PRO-Budućnosti, u nedelju je počela s projektnim aktivnostima. Prva jednodnevna aktivnost u sklopu projekta održana je u Nevesinju, gdje je učešće uzelo 30 žena iz tri lokalne zajednice: Mostara, Širokog Brijega i Nevesinja.

U ime organizatora, prisutnim obratila se predsjednica Inicijative građanki/na Mostar Ifeta Ćesri-Škoro, koja je naglasila da ovim projektom Inicijativa građanki/na Mostara nastavlja svoj kontinuiran rad na povezivanju ljudi, čije različitosti želi pretvoriti u nešto što nas spaja, a ne nešto što nas razdvaja.

Inicijativa građanki/na Mostar je postala prepoznatljiva kao organizacija koja u javnost želi dovesti one ljude i pozitvne priče koje mogu doprinjeti prevazilaženju problema i razlika. Dalje je istakla kako je uspostavljanje povjerenja među narodima najvažniji korak ka konačnom pomirenju u našoj zemlji, a ova aktivnost upravo radi na izgradnji povjerenja.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat provodi američka humanitarna organizacija Catholic Relief Services CRS, sa partnerima: Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini (MRV).Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *