ODRŽANA PANEL DISKUSIJA „NEVIDLJIVE ŽENE U OBRAZOVANJU U MOSTARU“

ODRŽANA PANEL DISKUSIJA „NEVIDLJIVE ŽENE U OBRAZOVANJU U MOSTARU“

Incijativa građanki i građana Mostara 11.10.2022. godine održala je panel diskusiju na temu „Nevidljive žene u obrazovanju u Mostaru“.

Panel diskusija je održana u Gimnaziji Mostar, a uspješne prosvjetne radnice Edita Kevro, profesorica bosanskog jezika i književnosti i Josipa Šarac- Puljić, profesorica hrvatskog i engleskog jezika govorile su o svom životnom putu i postignutim rezultatima. Panel je moderirala još jedna uspješna prosvjetna radnica Jasmina Nikšić, profesorica engleskog jezika i književnost zaposlena u Srednjoj elektrotehničkoj školi Salih Salko Ćurić u Mostaru.

Prosvjetni radnici, tačnije inovatnivni nastavnici, kao što su Edita Kevro i Josipa Šarac Puljić kreiraju i oblikuju društvo kroz obrazovni process i zato je jako važno da prepoznajemo inovatnivne i uspješne prosvjetne radnike.

Na panelu je zaključeno kako prosvjetni radnici utječu na generacije mladih ljudi, te kako je posao prosvjetnog radnika u 21. vijeku vrlo zahtjevan i odgovoran.

Alma Pelo Zagorčić, članica Inicijative, je napravila istraživanje o ženama u obrazovanju iz prošlosti Mostara, te smo se vratili u prošlost obrazovnog procesa Grada Mostara, kako i a koji način je bio organizovan obrazovni process i ko su žene iz prošlosti koju su nevidljive u današnjem vremenu.

Projekt finansira organizacija „Kvinna till Kvinna“. U narednom periodu Incijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *